1 Şubat 2009 Pazar

mazide kalmamak

bilinçaltımın en derinlerine yerleşmiş kişilerden biridir Barış Manço. muhtemelen pek çok kişi için de öyledir. çocukluğuma dair hiç unutmadığım şeylerdendir Adam Olacak Çocuk, 7'den 77'ye, Dönence. herhalde o yaşımda Barış Manço ne kadar program yapsa izlerdim hepsini. anlasam da anlamasam da izlerdim.
hele bi dönem hayalimdi Adam Olacak Çocuk'a çıkmak :)
şarkılarını hala dinlerim severek, nerdeyse bütün şarkıları var arşivimde.
vefatından bir gün sonra haberim olmuştu, çünkü Türkiye'de değildim ve şok olmuştum bi akrabamı kaybetmiş gibi. ne üzülmüştüm ya, ne ağlamıştım. düşünsene çocukluğunun kahramanı gibi bi insan, çok etkilemiş, nasıl üzülmezsin yani.
bundan dolayı da hala duygulandırıyor beni vefatının her yıl dönümü. niyeyse bunu yazasım geldi.
ünlü olup da gerçekten güzel bir gönlü olduğunu düşündüğüm çok nadir insanlardan biri.
hatta onun hakkında, çok saygı duyduğum birinin "çağın Yunus Emre'si potansiyelindeydi" yorumu da çok aklımda kalmıştır.
hakkında bu kadar iyi düşünen insanların çokluğu ile iyi bir yerde olduğunu ümid ediyorum.
mekanı cennet olsun.


*Barış Manço bu besteyi tamamlayamadan vefat etmiş, son eseriymiş. bu yüzden çok farklı hissettiriyor..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

benim de sanatçı camiasından öldü denince uğruna göz yaşı döktüğüm tek insan Barış Abimizdir söylediğin her cüleye hatta hisse bile katılıyorum :) Onun Japonlara verdiği Konserler falanda yer etmiştir benim içimde Nur içinde yatsın inşallah Allah taksiratını affetsin.
son ezgisi de çok hoşmuş ...

Pervane dedi ki...

dün tv'de onun japonya konserinden görüntüler vardı, inan aklıma sen geldin. dedim SaN da seviyordur barış abi'yi. bilmişim :)
onun güzel bir mekanda olması için gerçekten dua ediyorum..

Savaş Çocuğu dedi ki...

Ne iyi ettinde Bize O nu hatırlattın. Vefatının 10. yılında onsuz gecirdiğimiz zor günler.. söyleyeccek pek fazla söz yok " barış abi seni çok özledik"

fbetül dedi ki...

ben de şimdiki aklımla anca anlayabildiğim şarkılarının sözlerini ezberliyormuşum anlamadan nasıl ezberliyorsam artık bacak kadar boyumla :) bilinçaltı konusunda haklısın kesinlikle..
Rabbim günahlarını affeylesin,
mekanı cennet olsun..

Gökkuşağı dedi ki...

sayfanız her şeyiyle çok güzel tebrik ederim ayrıca barış abimizi hatırlattığınız için ve tamamlıyamadığı besteyi dinledim ilk defa çok hoş başarılar

Pervane dedi ki...

savaş çocuğu; bi sözü vardı hiç unutmadım, "insanlar ancak unutuldukları zaman ölürler" ......

fbetül; amin..

gökkuşağı; çok teşekkür ederim..