18 Ağustos 2009 Salı

fobik reaksiyon

Çok enteresan yeni bir fobimi keşfettim. Daha doğrusu çocukluğumdan kalıp bende küçük çaplı travma etkisi yaratan bir mevzu gün ışığına çıktı ve bu kez yakalandı.

Ben 7 yaşımdayken bir gün bir gün bütün çocuklar bir evde toplandık. En küçükleri bendim bunların. O büyük çocuklar da her şeye merak salma, sadistleşme, korkutmaca oynama dönemlerindeydiler.

Akşam oldu biz bir odaya kapandık, bunlar açtılar bir kitap başladılar karanlıkta okumaya. Karanlıkta nasıl mı okudular, şu basınca kırmızı küçük ışık çıkaran anahtarlıklarla. Okudukları kitap da kıyamet alametlerini anlatıyor. Bunlar bir okuyup bir bağırıyorlar, ben de doğuştan var olan soğukkanlılığımla dinliyorum ama korkudan gebermeye de başlıyorum ufaktan. Sur’a üflenince insanlar camlardan dışarı bakar bakmaz gözleri akacakmış ve daha neler neler.. Hangi kitapsa o, hâlâ bulabilmiş değilim.

Daha fazla dayanamayıp annemin yanına gittim. Ve o gece resmen ve alenen hallüsinasyon gördüm. Arkamda beyaz kefenli iki insan görmüştüm evde.
Eh gayet tahmin edilesi şekilde bir daha karanlıkta uyuyadım, 7 yıl süresince. Sonra Felak-Nas dualarının okunması gerektiğini öğrendiğim gün karanlık fobim sona erdi. İşte duanın terapi gücü.

Fakaaaat... geçen gün bir ortamda yine kıyametle ilgili enteresan şeylerden bahsedildi. Benim de zevzekliğim tuttu, benim hesaplarıma göre daha vakti değil, çeyizlerim boşuna mı bekliyor hem falan. Daha bi dolu şey.

Benn gece bir kâbus görmüşümm. Amanın da amanınn... Korku filmleri halt etmiş yanında. Bir kıyamet sahnesiydi, burda anlatmaya mecalim yetmez. Bir gümbürtüydü ki of of. Sonra da ben bir uyandım, gecenin 4’ü. Daha da uyuyamadım, ömrümde bu kadar korktuğum bir elin parmaklarını geçmez.

İnanılmaz korktum ya dehşet bir şey. İnsan ne kadar aciz bir yaratık. Normalde fobim falan yoktur ama bir rüyayla iş nasıl bitiyor.

Sonra düşününce anladım ki o 7 yaşımdaki şeyi ben derinlere hapsetmişim, o hep orda durmuş meğer. Tekrar gündeme gelince de hortladı böyle. Bende acaip bir kıyamet fobisi var. Yalnız kendime terapi yapmayı düşünmüyorum. Herhalde kıyametten korkmak çok anormal olmasa gerek. Hem adam olmaya itici bir yönü de var. Böyle kalmasına karar verdim. Ama o kâbustan bir tane daha kesinlikle istemiyorum, burda anlaşalım lütfen alt beyincim.

7 yorum:

Zeugma dedi ki...

Beni de korkuttun şimdiii :(
Bu gece rüyam hazırdır kesin. Bilinçaltıma gidip yerleşti bile ..

Ben küçükken kardeşimi annemden habersiz ''Şeytan'' filmine götürmüştüm. anlattığın bu korkuların aynısı halen onda da var. Çok kızıyor bana :'(

Adsız dedi ki...

kıyametten değil de küçükken bende karabasan diye bişeyle korkutulmuştum pek saygın büyüklerim tarafından daha yeni yeni atıyorum onu bünyemden içime işlemiş etkisi .Çok sık bende görürüm dünyanını sonunun geldiğini içeren rüyalardan ben genelde denizlerin kabarıp dalgaların boylarının gökdelen gibi olduğunu görürüm bir gün kendime gelemem uyanınca :D ama fobi gibi değil pek.İnşallah biz hiç birşey hisetmeyiz o gün geldiğinde :/ Mümminleri üzerine kopmaz diyollar .

böcük dedi ki...

Bundan sonra kendime okurken birde sana nas felak okuyup göndereceğin pervane :Pp

Küçükken çocukları ilerde yanlış sonuçlar verecek şeyler ile korkutmamak lazım asla. Bizim komşu çocuğuna kıyametten ve cehennemden bahsedip korkutmuş arkadaşları. Çocukta Allah beni sevmiyor bende onu sevmiyorum diyordu bir dönem. Ailesi onu güzelce ikna etmeseydi belkide o hep Allah'ın kendini sevmediğini düşünecekti.

Caponumuzun da dediği gibi kıyamet müminlerin üzerine kopmaz ve biz de inşallah üzerine kıyametin kopmadığı müminlerden oluruz :)

O gün, öyle yüzler vardır ki apaydınlıktır; Güler ve sevinç içindedir. (Abese/38-39)

Pervane dedi ki...

@Zeugma; Kendimi suçlu hissettim şimdi:( Senin de bilinçaltında öyle bir kayıt mı var, yüzeye çıkmayı bekleyen?

ımmm kardeşini anlıyorum, onu bi terapiste götürerek kendini ona affettirebilirsin bence ;)

@SaNN; inşallah yav SaN, o günden yırtsak daha ne isteriz? eüü tamam daha bi dolu şey isteriz ama ben ciddi tırstığım için ilk aşamada o günü kazasız belasız atlatmayı istiyorum.

@böcük; Sen ne iyi bi kızsın yaa.. :)) birine, özellikle de bana yapabileceğin enn büyük iyilik dua etmek, harikasın, teşekkür ederim :))

ay ay o çocuğun arkadaşlarına acı biber sürmeli. hiç olmazsa acı biber fobisinin vereceği zarar ömre bedel olmaz :)

ayet süper ferahlatıcı...

çilekli süt dedi ki...

ben mazoşist miyim neyim bu tür rüyalar acayip hoşuma gidiyor anormalitesi yüksek bi şahsiyetim :) -farkındalık ne iyi bişi yarabbim- görürken korktuğumla kalıyorum genelde pek uzun sürmüyor hatırlamam. o yüzden olabilir.

Pervane dedi ki...

Uzun sürmediğindendir bence de :) Bense hiç unutmuyorum, hatta bence ayrıntıları anlatmadığım için sana da basit geliyor. Yoksa o parçalanmış bedenler, akan gözler, kulağımdan gitmeyen ses, bir dünya dolusu çıldırmış insan sürüsünden ve daha bir sürü detaydan bahsetsem fikrin değişir.. ;)

Zeugma dedi ki...

Pervanem, psikolog gibi sormuşsun .
Tespit güzel.Biliçaltımda var öyle birkaç kayıt.Örneğin küçükken mahalleden biri ölmüştü onu yıkarlarken izlemiştim geri zekalı gibi. Kimse de beni uzaklaştırmadı ya oradan, ona yanarım :((
Kardeşim şu an evli barklı adam. Ama çok nadir de olsa çocukluğuna dönüp aynı korkuyu yaşıyormuş.Tabii yanında ablası da vardır o kabusun içinde :'(
Anlatıp ''Neden götürdün abla beni o filme?'' diye 1 kez söyledi ama yetti bana bu.
Çok da yoğun değil galiba korkusu ki yoksa psikologa falan giderdi.
Sevgiler canım..