20 Ağustos 2009 Perşembe

Yaşasın! Ramazan!

Ramazan’ı ayrı seviyorum. Ne ulvî ve ne insanî bir aydır, ne lutuftur Allah’ım.

Bana göre ruhî detox olan Ramazan’ı dört gözle bekliyordum, şükür kavuşturana. İnsan fıtratı gereği, nefis tabiatı gereği aç kalınca terbiye oluyor, mânen yükseliyor, yontuluyor bir nevi. Yıl boyu çıkan dikenlerimi törpülemeni umuyorum Ramazan.

Yaz sıcağıyla problemim yok, ne yapalım önümüzdeki yıllar böyle. Sızlanmak ve keçi yolları aramak bize yakışmaz. Yakışan zaten başlamış dırdır etmeye. Kısa yoldan ‘tutma kardeşim’ demeli bunlara, da diyen yok tabi. Dırdır edenlere de bakınca, zaten konuşanlar tutmayanlar. İşin farkında olanlar oruçla iştigal ediyor. Aklıma Peygamber –sas-‘in karnına taş bağlaması geliyor. 30 yarım gün aç kalmışız çok mudur?

Bir yandan da 1 aylık dindarlık gösterisine hoş gelmiş bulunuyoruz. Aman olsun bir ay bir aydır, bakarsın faydasını görürler günün birinde. Hepsini sevesim var. Herkes dilediğince geçirsin bu ayı. Riyakârlara da, salihlere de hayırlı Ramazanlar.

Huzuru kendinden menkul Ramazan, hoş geldin, şeref verdin...

2 yorum:

Zeugma dedi ki...

Ramazan'da her yere bir güzellik ve ulvilik iner hakikaten..Sokaklardan camilere, evlerden radyo ve televizyonlara, sofralara..her yere..
Bereketli ve huzurla geçmesi, tüm duaların kabul olması dileklerimle senin nezdinde tüm müslüman alemi için hayırlı uğurlu geçsin diyorum Pervanecim..

Adsız dedi ki...

ben her gelişinde biraz ürperirim şahsen mide hastalığım fazla asit salgısından nüksedivericek zannediyorum ama normal zamanlarda oruç tutarken vücuduma gelen zararın 1000 de biri yok ramazanda gel de onun bereketine mucizevi oluşuna inanma :D :D :D Hepimize cümleten hayırlı uğurlu olsun.