7 Eylül 2009 Pazartesi

Vizyonsuztele

TV sezonu açıldı, sefih diziler yine doluştu evlere. Aşk-ı Memnu mevsimindeyiz şekerler, haydin bakalım, Behlül’e ağız suyu akıtmayan kalmasın.

Oldum olası bu televizyon dizilerinin hain bir planın parçası olduğunu ve bu dizileri hazırlayanların oturup ciddi ciddi ‘Bu milleti daha nasıl yapar da bozarız’ diye toplantı yaptıklarını düşünürüm. Elimde olmadan düşünürüm, çünkü dizilere ve hatta sinema filmlerine bakınca senaryolarda kasıtlı bir seviyesizlik var gibi duruyor. Bu kadar ahlaksızlığı bu millet çok değil, 15 sene önce kaldıramazdı. Eminim herkes hak verir, 15 sene önce hiç bir tv programında bu kadar müstehcenlik yoktu.

E şimdi bunun neresi “Sanat” o zaman? Eskiden mi sanat yoktu, şimdi mi değişti tanımı? Hoş ben dizilerin sanat olduğunu da düşünmüyorum da, orda oynayanlar kendine sanatçı diyor ya, o bakımdan..
30-40 yıl önce çekilen Türk filmleri bugün hala izleniyor, oyuncularına idol, duayen bilmem ne deniyor. Peki onların oynadığı aşk filmlerinde herhangi bir müstehcen sahne var mı? Yok. Bir elele tutuşma, bir baygın bakış, gayet anlaşılır bir aşk hikayesi. Aşkı anlatmak için illa hayvani özellikleri ortaya dökmenin gereği var mı o zaman? Yok!

Peki şimdiki filmler ve diziler? Öyle bir hale getirilmiş ki, millet ağzını açıp ahlaksız bulduğunu bile söyleyemiyor. Sanat deyip geçiyorlar kenara, sen sanata saygısızlığınla kalıyorsun. Yok ya! Hayır efendim, düpedüz ahlaksızlık, sanat manat değil. He belki manat olabilir tabi. Sanatçılığı soyunmakla doğru orantılıysa ben ona sanat demem, diyen de beri gelsin.

Bu millet çok TV izleyen bir millet, ne versen örnek alacak kadar çok. Sokakta gördüğümüz manzaralar bile değişti bu TV kanallarının artmasından sonra. İnkar edecek bir şey yok, doğruya doğru. He onu da ahlaksız bulamıyorsun, o zaman da çağdaş olamıyorsun. Hiç kusura bakılmasın, ben televizyonda rastlayınca kanal değiştirdiğim bir sahneyi otobüste ön koltuğumda görürsem açık ve net söylerim; “Bari ininceye kadar bekleseydiniz!!” diye.

Başlarım öyle sanata da modernizme de.

10 yorum:

Minotoche dedi ki...

çok güzel bir noktaya değinmişsin tebrik ederim

Pabuc dedi ki...

Ben çok faza dizi izlemem ve şunu merak diyorum bu tarz dizileri izleyen insanlar aynı olaylar yakında kendi ailelerinde yaşanmaya başlasa yine reating arttırırlar mı:P ilgiyle izliyorlar ya yakında ya ilgiyle izlenen kendileri olursa ...Allah korusun dimi...ama özgürlüğü yanlış tarafından alan milletiz sonumuz hyrola...İzleye izleye izlenecek olursun hu huuu sayın izleyici:)

Adsız dedi ki...

aynı konudan çoğu kişi yangın ancak burda izlenmemeli diyen çoğu kişi de bıkmadan uzanmadan izliyor bu dizileri....maalesef...

bende yazmıştım bununla ilgili bir yazı
bakınız:

http://www.ucandepik.com/2009/05/cozutmayan-televizyon-istiyoruz.html

Pervane dedi ki...

@Minotoche; ne diyeceğimi bilemedim :))

@devenin_bale_papucu; (Adını copy-paste yaptım :D) Ben de dizi izlemiyorum kaçabildiğimce ama dediğin gibi, çok kimsenin hayatı dizilerdeki senaryolara benzeşmeye başlamış durumda. Zaten nerde kadınlar toplaşmış 1.dizileri, 2.kendi dizi benzeri ilginç hikayelerini konuşurlar. Bu bile gayet net göz önüne seriyor aslında..

@uçan; yazını okudum, önceden de okuduğumu hatırladım, kesinlikle hemfikiriz.

ben iki bölüm izlesem sıkılıyorum, nasıl dayanılıyor üç beş sezonuna ya?

Unknown dedi ki...

Hayatım bu devirde anadan üryan soyunmadan, yatağa girmeden sanatçı olunmuyor bunu duymayan mı kaldı alla sen ahaha sen de çok yobazmışsın be gülüm :) Bu tutumu o kadar çok gördüm ki artık ben de benim gibi düşünenlere bu tutumu takınmaya başladım :pP Beyin hacamatı geçiriyorum :))

Elalemin Akıllısı dedi ki...

Aklı "bi yerinde" bir millet olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.
E millet ne yapsın? Çoğu aç, açıkta, ya da işsiz güçsüz, amaçsız yaşıyor. Maneviyat sıfır. Mutluluğu ancak cinsiyet hormonları aracılığıyla yaşayabiliyorlar.. Akıllarına en ilkel güdü "cinsellik" gelmesin de ne yapsın bu kadar ilkel yaşarken onlar.. İnsanın yaşam kalitesi düştükçe insaniyetinin de kalitesi düşüyor, hayvansal yaşıyor. Senaristler de bunu kullanıyor haliyle.
Şimdi bu konuyu nasıl bağlasam bilemedim, ama eğitim şart.

:)

Zeugma dedi ki...

Çok haklısın Pervanem..Aylardır Tv ile aram yok. Neredeyse hiç izlemiyordum. en son Yaprak Dökümü'nde bıraktım. yönetmen senaryoyu uzatmak için ne yapacağını şaşırdığı için sinirlendim çünkü :D Ciddiyim ama..
Ramazan nedeniyle geç yatıldığından (sahura kadar oturduğumuz için) bu ara biraz Tv izlemeye başladım. Murat Bardakçı ve Pelin Batu'nun Tarih programlarına kapılıyorum örneğin.

Ama akşam ''Hanımın Çiftliği'' adlı yeni başlamış bir dizinin tekrarına rastladım...Kelimenin tek manasıyla ''Süper''...
Cuma akşamları yayınlanıyormuş. Bu Cuma 2. bölümü var.Çok başarılı bir yapım olmuş gerçekten. Ve korkunç para harcanmış..
Çok gevezelik ettim ama..İyi geceler dileyip kaçayım ben canım..
Sevgilerimle..

Pervane dedi ki...

@çileklim; elhamdülillah yobazım mı diycez artık nedir :D:D töbe töbee :D

@Akıllım; aynen dediğin gibi, sonra bi de haberlerde falan "neler oluyor bize" demiyorlar mı, vur patlat yani..

@Zeugmacım; Ben de iyice bıraktım artık TV'yi, kitaba sardım iyice.

O Hanımın Çiftliği, para hırsı yüzünden sevgilisini aldatan sefil bir kadının rezil bir hikayesi gibi değil miydi sanki? Çok para harcayıp aşırı kaliteli bişey çıkardıklarına şüphem yok, satış taktiği icabı, ahlak bozmak için hiç bir masraftan kaçınmamışlardır muhtelemelen.

Heppinize kocaman SEVGİLER...

HeFkAn dedi ki...

öhü öhü!!hocam aynen katııyorum şu melanet vizyonsuztele'den ötürü aşktan soğuduk...Namann Tanrım!!!Bi tawsiyede bulunabilirim gerçi bitmek üzere ama internettende izlenir sanırım Hz.Yusuf Star'da Ramazan boyu verildi..İran yapımı ve doğru kaynaklar..aşka bak beaa dedirtiyo Züleyha:))vesselam...

Pervane dedi ki...

@HeFkAn; naber ya hoşgeldin :) Biliyorum o diziyi, annemler de izliyor, hani şu Hz.Yusuf'un çocukluğunu Bülent Ersoyvari bi çocuğa oynattıkları dizi :)) ama büyüyünce güzelleşti Allah için :) şaka bi yana güzel dizi evet, ayetlerin üzerine bina edilmiş.