4 Eylül 2009 Cuma

Yitik Savaşçı

Zaman zaman olan bir şey bu. Herkes gider, ben kalırım. Böyle zamanlar çoğalınca ise, durum “her zaman” olur.

Bu kadar “her zaman” fazla bana. Zaman bir duvar gibi ve ben içinden geçemiyorum. Geride kalmanın yok ediciliğiyle unutuluyorum.

İşte zaman zaman da böyle acı verici gerçeklerin, ardına gizlendikleri peçeleri yüzlerinden sıyırıp gözlerine bakıyorum. Korkusuz muyum? Hayır, kendime eziyet ediyorum.

Eziyetin büyüğü de var; “Ne oldu da böyle oldu?” sorusu. Şimdiye kadar hep sürüden ayrılmam, farklı olmanın ayrıcalıklı güzelliğinden değil. Sürüdekiler hep benim sevdiklerimdi, arkadaşlarım, yoldaşlarım (komünist değilim canım:) ).. Hep ayrılmaya mecbur kalan ben oldum.
Ve onlar, yola devam ettiler, bensiz.. Paylaştıkça artan tüm güzelliklerle beraber.
Benimse elimde kalan tek şey, o sevmediğim cep telefonunun bana sağladığı imkanlar oldu. Bu yüzden attım onu bir köşeye, nefret ettim çağrılardan, mesajlardan, kandilden bayrama yollanan o gerzek standart satırlardan.

Cevabına hazır olmadığım soru, “Neden ben? Hep arda kalan?” Böyle deyince isyan çağrışıyor aklıma, yok canım, benimki meraktan. Ama belki de bu soruyu yalnız bırakmalı bir köşede...

PS; Tüm arkadaşlarıma ithafen... Bensiz olunabilecek en güzel yerdeki arkadaşlarıma...

PS2; Ben sıkılıp gitmiş ve temayı değiştirmekle meşgulken, 'burda bir Pervane vardı' diye varlığımı yoklayan (! ;) ), bir de bu vesileyle beni okuduğunu öğrendiğim zat-ı muhteremlere teşekkürler...

7 yorum:

serencam dedi ki...

Tema süper olmuş ..Güle güle eskit ..

Elalemin Akıllısı dedi ki...

Bu daha güzel olmuş dedim ben, dobrayım arkadaşım, hiç gocunmam, söylerim ne düşünüyorsam peheyt :b
Hatta şıkkı işaretlerken "ben de istiyoruğğğm bundaaağğğn, çok kıskandığğğm" diye iç geçirdim. Tü bana.

Bir de senin sorduğun o soru var ya, onu ben de kendime hep sorarım. "Neden ben?" derim. Sonra da "Neden ben miyim?" diye takılır kalırım.. Böyle duygusal bir yazı yazıcaktım ben de bugün, ama son anda döndüm, şu sıralar melankoli yaramaz zahir bana :)

Zeugma dedi ki...

Cep telefonundan ben de nefret ediyorum..
İnsanlığı makineleştiren yegane araç..
Bir vesileyle değil, sen temanı gdeğiştirirken gelip delip davet yazısı görmekten bitap düşmüş biri olarak okudum canım yazdıklarını..
Eline sağlık.. Ve takma kafana..Çoğumuz aynı haldeyiz..
Öpüyorum seni, sevgiyle..

Pervane dedi ki...

@İlham perisi; Çok teşekkürler, pek sevindim :)

@Elalemin akıllısı; açıksözlü ol canımı ye zaten tatlım, ama nazar etme n'olar :))
Neden ben miyim ? İşte soru budur, süpersin! Ve sanırım orası kesin :(

@Zeugma; Böyle kapıdan geri çevirmek istemezdim ama öyle lazım geldi gibi. Eh beğendiğine göre uğraştığıma değmiş :))

Takmamaktan başka çare de yok sanırım, 'her zamanki' gibi :)(

Unknown dedi ki...

Yeni tema iyi hoş olmuş Pervanem, emmeğğ bana kalırsa Mayk aynı sayfadan dönsün evine, yeni sayfa açmasına galiba heralde sanursam pek de lüzum yoktur.. i-lâzım gelir ki bu işe bi el atasın :)

Pervane dedi ki...

Çilelicim sağol, hemm dee ödülünü görmüş bulunmaktayım, onun için de ayrıca ve bilhassa çok teşekkür ederim, pek bi onore oldum :))

Dediğine gelince, onu hallettim de, benim esas yapmak istediğim postların içindeki linkleri yeni sayfada açmaktı, derken her şey yeni sayfada açılır oldu. Sen de biliosan onu bana göster be hacım :D

Unknown dedi ki...

yardıma gelivedümdü emmeeğğ görüyom ki işi çözüveeemişsin :))