10 Mart 2010 Çarşamba

Hoşçakal babacığım...


Önümde resmi, elimde kazağı, mis kokusu, ve ben.. duruyorum.. öylece ve sessizce. Çaresizce... Babamı geri getirebilseydim, hiç bir şeyi değiştirmezdim. o mükemmel bir baba, ben ona aşık bir küçük kız..

23 şubat 2010 salı, saat 23 civarı... Hala telaffuz edemediğim ve yazamadığım o şey. Hala idrak bile edemediğim babasız kalışın başlangıcı.

Osman Özdemir, 1943 Fatih doğumlu, aslen Bitlisli. Ailesinin her zaman gözbebeği, 8 kardeşin en ballısı, çünkü en uysalı, en farklısı. Arkadaşlarının belki en sevileni, unutulmayanı, çünkü en vefalısı..

24 yıllık babam ve dünyanın en iyi babası, çünkü en seveceni, sevgisini en çok belli edeni, en fedakarı...

Küçükken aşıktım babama, her zaman arkadaşlarıma babamdan bahsederdim, tüm okul hayatım boyunca herkes bildi babama olan düşkünlüğümü, sonrasında kimle tanışsam herkes farketti babama olan hayranlığımı, o kadar içimde, o kadar dilimdeydi. sıradan bir sevgi olmadığı belliydi ama anormal de değildi.

Çünkü ben kimi görsem babamı çok severdi. Defalarca şahit oldum babamı bir kez görüp, bir kez sohbet edip, ona hayran kalışlara, bir daha bırakmayışlara. Defalarca onu dinledim, amcamlardan, yengemlerden, yeğenlerinden, teyzemlerden, arkadaşlarından. Herkes onun başkalığından bahsederdi, kimselere benzemeyişinden, vefasından, fedakarlığından, sevgisinden, hürmetinden, kimseyi incitmeyişinden, yardımseverliğinden. Bakardım ve hakikaten etrafta onun gibisini göremezdim.

Yeğeni demişti bir keresinde; "Osman dayım aşık olunacak adamdır." İşte tam buydu babamın karşılığı...

2 sene önce kansere yakalandı, beyin kanseri. Çapa böyle kalabalık görmedi babam hastaneye yattığında, resmen ayağa kalktı Çapa.

2 sene öncesine kadar o benim babamdı, o benim bir tanemdi. Sonra gördüm ki o meğer herkesin bir tanesiymiş, sadece en iyi baba değil, en iyi dost, en iyi arkadaş, en iyi sırdaş, en iyi yoldaş ve daha pek çok şeymiş.

Her gün gurur duyardım babamla ve son 2 senemizde gittikçe artan ve haklı bir gururla hayranlığım da arttı ona. Herkesin övgüyle bahsettiği, "acaba evliya mıdır" diye sorduğu, "dünyaya bir daha böylesi gelmez" dediği, benim babammış, ne mutlu...

Şu çok güzel bir özet olacaktır; babamın kurabildiği son cümle; amcamlar, yengemler ve bizler yatağının başındayken, zorlanarak ve hece hece.. : "BEN... SİZİ... ÇOK SEVİYORUM..."

Ne mutlu ki, hiç pişmanlıklarımız yok, tek dileğim onun bizden razı olması...

Babacım, içim huzurlu, güzel bir yerdesin ve seni ne kadar çok sevdiğimi çok iyi biliyorsun. Mutluyum, senin bizi ne kadar çok sevdiğini çok iyi biliyorum. Sadece seni özlemekle nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum..

Allah'ım biz babamı çok severdik, sen de onu sev.
Biz babamdan razıyız, sen de ondan razı ol...

Aziz ruhuna fatiha...

19 yorum:

Ebru dedi ki...

Allah gani gani rahmet eylesin. Sizlere de sabır versin.

Sizi anlıyorum babasını kaybeden biri olarak. Ama herkesin acısı farklıdır değil mi?

Trevanian dedi ki...

Başınız sağolsun pervane.

Zeugma dedi ki...

Pervanecim, canım...
Başın sağolsun..
Ne desem yetemeyecek, biliyorsun...
Ölüm allahın emri..Herkesin vakti saati belli..
Metanetli olmaya çalış olur mu güzelim..sana ve ailene sabırlar diliyorum...
Babacığın cennete uçmuş..
Allah gani gani rahmet eylesin...

MaceraperesT dedi ki...

başıız sağolsun.mekanı cennet olsun

Elalemin Akıllısı dedi ki...

Allah rahmet eylesin Pervane'm.. Gözyaşlarıyla okudum yazını, arada sırada aklımın ucuna geldi mi hep bi köşelere itelediğim acı senaryolar canlandı gözümde..
hepimiz O'na döneceğiz, mutlak.. Ama ardımızda neler bırakacağız, bu hep ihtimaller dahilinde..
Babacığın harika bir evlat ve ona dua edecek birçok insan bırakmış, bak.. Ne mutlu..

Başın sağ olsun.

Üfürükten Prenses dedi ki...

Allah gani gani rahamet eylesin..
Başın sağolsun arkadaşım çok duygulandım..
Ne denir nasıl teselli edilir bilemiyorum.
Ne kadar güzel ki bu dünyayı hakkıyla yaşamış,sevenleri çokmuş.
Öteki alemde de cennetinde yer verir inşallah Allah..
çok üzgünüm..

Unknown dedi ki...

Güzel kalbi yüreğine de yansımış nuru bakışlarından taşmış Allah O'na rahmet eylesin, ailesine ve tüm sevdiklerine sabır nasip etsin, bizlere de asıl dünyamıza göçtüğümüzde böylesine candan sözcüklerle bizi yad edip hayır dileyecek evlatlar, yürekten sevenler nasip etsin inşallah.

Adsız dedi ki...

"Allah'ım biz babamı çok severdik, sen de onu sev.
Biz babamdan razıyız, sen de ondan razı ol..."

Allah ondan da sizden de Razı olsun inş.
İnş mekanı cennet olsun.
Üzülme,Allah sevdıklerını erken alırmış yanına..
Allah sabırlar versın.
Öperim.

Pervane dedi ki...

Ebru, TRevaniaN, Zeugma, maceraperest, Elalemin Akıllısı, Üfürükten Prenses, Çilekli, mel... Hepinize teşekkür ediyorum, dualarınıza içtenlikle amin diyorum, yorumlarınızı okumak beni çok duygulandırdı...

Rabbim cümlemizden razı olarak alsın yanına, cümlemize ömrün de ölümün de hayırlısını versin..

Kayhanoviç dedi ki...

Mekanı cennet olur inşallah. herkesin basına gelebilecek bir olay. Sanki amorti sana vurmus gibi olsada sıra bizede öyle yada böyle gelecek. İnşallah bu süreci sende biz de en hayırlı şekilde atlatırız...

Adsız dedi ki...

sadece gözyaşı :(((

Pervane dedi ki...

Kayhan teşekkür ederim, amin.. Amorti gibi gelmiyor bana, hayat diyorum sadece ve kader... Mesele süreç dediğin gibi, her sabah tekrar aynı şaşkınlığı aynı seviyede yaşamak ve bunun ne zaman biteceğini bilmemek, resmine bikaç saniyeden fazla bakamamak.... gibi gibi.. Allah yardımcımız olsun kerdeşim...

Adsız; ....teşekkür ederim paylaştığın için..

serencam dedi ki...

Pervane güzel arkadaşım baban nur içinde yatsın..Bilirsin Allah bir kulu severse kullarınada sevdirirmiş..Ağladım yazdıklarını okurken onu övmelerin ne güzel..İyki öldü demedin ya asıl olan bu..Yoksa her birimizi toprak bekliyo kimsenin kimseden farkı yok..

Allah anneciğine ve size sabır versin serinlik versin ..

Mamisaphe dedi ki...

Rabb'im Osman amcanın mekanını cennet eylesin.. Geride kalan sevenlerine sabır ve gönül feraklığı nasip etsin. Amin..

Şaşkınlık, kalp ağrısı, özlem.. bu süreçte ne yaşıyorsak yaşıyalım, Rabb'imizin bize nimetidir alışmak.. İnşa'Allah süreci de kolay kılacaktır..

Pervane dedi ki...

@İlham perisi; Amin ve teşekkür ederim... Babamınki gibi bir ömür ve ölüm için darısı başıma diyorum ancak, bu bile anlatıyor ne demek istediğimi...

@Mamisaphe; Amin ablacım, muhakkak dediğin gibidir. Ben şimdi yaşanacak güzelliklerdeki yokluğunun derdindeyim biraz. Hayat devam edecek, dönüm noktaları gelecek ve bunları babamsız yaşayacağız.. ve elbet, buna da dayanacağız. Allah'ın yardımıyla...

gülsüm dedi ki...

hocam başınız sag olsun .gercekten okurken gözlerim yaşardı.allah rahmet eylesin.mekanı cennet olsun............

UÇURTMA;) dedi ki...

Canım, başın sağolsun, yeni gördüm ve üzüldüm
Çok güzel evlatlar bıraktı ardında...
Rabbim Cannetin en güzel mekanını verecektir.

Nurbetül dedi ki...

Başınız sağolsun. Yazıyı okuyunca içerde uyuyan babama baktım :( Bazen seviyorum ona uyurken bakmayı. Bakarken de babanız için Fatiha'mı okuyup Amin dedim.
Allah rahmet eylesin kardeşim.

SESSİZ VE SONSUZ dedi ki...

Okudum, âziz ruhuna...
Yolu açık olsun.