21 Mart 2009 Cumartesi

nazara nazar kaç yazar?

Bu ara orda burda benden sadır olmuş dikkatsiz yazı ve yorumlara rastlarsanız hoş görüp geçin derim. Böyle bi un kurabiyesi kıvamındayım, dağılıp gidebilir bir halim var.

Dönemsel uçan balon modum bu. O ne ki diyeceksin, şöyle ki; benim aklım uçan balon gibidir, ipini bırakırsam eğer anında uçaaar gider, yakalayana aşkolsun. Bazen de ben ipi gevşetirim yükseklerde manzara nasıl bir bakar döner. Şu sıra ben yerdeki kaldırım taşlarını saymaya kaptırdım, balonum ne âlemde bilmiyorum.

Aaa, aha sebebini de buldum, nazara geldim! (Buraya bi tane 'ayol' iyi gider)
Bittiğim cümlelerdendir şu, nazara geldim. Millet de bayılıyordu sana değil mi?! :) Nasıl bir şeyse o. Sanki gizli bir kibir var gibi cümlede. Elâlemin gözü hep bende, der gibi.
Gerçi bana yutturmuşlardı bu laflarımı ama akıllanmadım. Geçenlerde işin ehli bir zat sende anormal nazar var dedi de kaldım öyle.
İyi tamam bende de varmış ama ben öyle ortalık yerde dakka başı demiyorum, ay bende nazar var diye. (Huh bakar mısın, bloga yazan kim acaba :P Çok sahtekâr gördüm kendimi )
E bak kısmet bu güneymiş. Bundan sonra karşıma geçip, 'ayy bende çok nazar vaarr, hemen nazara geliyoruuaam' diyenlere çat yapıştıracağım lafı; 'eee nolmuş, bende de var, bak hiç mevzu yapıyor muyum?'

12 yorum:

Yaşamkafe dedi ki...

Allah seni nazardan korusun Pervane..:))

Adsız dedi ki...

Pervanem bize gel canım anneannem sana bir okur pir okur valla :D nefesi çok kuvvetlidir Uçan balonunun ipini tutarda eline veriverir hiç anlayamazsın ehuehhe :P Benim üzerimde de var kocamaaan bir kırgınlık nazar mıdır bilmiyorum ama bana daha çok hava değişimi bahar sendromları gibi geliyor :)) Hadi hayırlısı .

Pervane dedi ki...

amin hakan-can :))

SaNım yaa, dün seni görmeyi o kadar istedim ki, gelecektim hatta ama sonra sürüyle misafir geldi bize :((

bu nazarın değişik etkileri oluyormuş, ben sadece baş ağrısı, esneme falan sanırdım ama enteresan şeyler var, gerginlik, sinir, yalnız kalma isteği, uyku falan gibi, bendeki öyle yapıyor. ne güzel senin anaanecin var, okur seni hep :)

UÇURTMA;) dedi ki...

Allah seni kem gözlerden, nazarlardan saklasın. Seni başımızda eksik etmesin:)....

Adsız dedi ki...

ne sürpriz olurdu biliyor musun :)) harika bişey olurdu kısmet önümüzdeki hafta bana sürpriz yapmak istiyorsan vazgeç ama çünkü ders yok seçim şeysine :D diğer haftalarda sürprizlere müsaitiz bekliyoruz :)))

Pervane dedi ki...

amin uçurtmacım da başımızdan derken? estapitipiti, mahcub etme şincik beni :)

SaNchen, bekle sen bekle :)

UÇURTMA;) dedi ki...

eskiler bu tabiri kullanırmış, gölgenden esirgeme gibi... yani varlığını hissedelim:)

siminya dedi ki...

Komşunun oğlu kekeme olmuş etrafta "ayy çocuuma nazar dedi, kem gözlere şiş işallahhhh" diye geziyor.Çocuğuda heryerde göreceğimiz alalade bir bebe işte sanki altın yumurtluyor meret :)) Babasının gece gündüz dövmesinden olmasın o kekelik

şirinem dedi ki...

evet canım bak bende nazara inanırım bazen çok fazla göze batınca yada çok sevilince ,kıskanılınca ne bileyim işte her duygudan kaynaklanabiliyor bu nazar :) bir kurşun döktür inanırsan tabiki :)

Adsız dedi ki...

:))
bişiy olmaz evvelAllah.... vız gelir tırıs gider, istedikleri kadar çekemesinler..

bende de tam tersi var mesela ..nazarları üzerime çekemiyorum bi türlü.. yüzüme bakmıyo insanlar :D:D..(minik emrah mod On)

Zeugma dedi ki...

Nazar kelime anlamıyla ''bakış'' demek. Ama kem bakış oluyor seni devirebiliyor bile :) İnanış böyle..
Bizim oralarda kurşun döktürürler başının üstünde,bir de üzerlik otu vardır.Onu yakar dumanını tütütürler(nasıl yazılıyordu bu ya).
Aman elemtera fiş,kem gözlere şiş :)
Pervanecan arada dua oku,iyi gelir.Bir de o nazarlıklar boşuna satılmıyor.Ama cam olacak,plastik korumuyormuş,bilgine..

Sevgiler gönderdim :)

Pervane dedi ki...

@simi, he valla bizim de başımıza ne gelirse nazardan gelio zaten, bizde kusur yok, hiç de olmadı :)

@şirinem, ben genelde felak-nas tercih ediyorum :)

@arti, beni de çekemiyorlar yani ki bana katlanamıyorlar, yoksa kıskançlık uyandıracak hal ve hareketler içinde değilim :)
ben de insanların yüzüne
bakmıyorum ama onlar ne ara bakıyor bilmiyorum :))

@zeugma, :) okuyorum inşallah. nazar boncuğu batıl olsa da gerçekten etkili çünkü insanın üzerindeki mavi renk, etkili bakışın negatif enerjisini üzerine toplayarak insan üzerindeki tesirini azaltır. böyle de bilimsel bişi.

sevgilerimi sel gibi gönderdim ben de :))