24 Nisan 2009 Cuma

ben istemedim dinlemeyi kedi istedi

Yolda müzik dinlememin geçerli sebepleri var tabi ki.
Misal, bugün bi baktım telefonun şarjı bitti dınk diye. Yani aslında bip diye. E ben telefondan müzik dinleyen biri olarak çok içerledim bu bip sesine. Yoksa konuşacağımdan değil. Hiç sevemedim cepten konuşmayı o ayrı bir ana bilim dalı.
Otobüs ahalisinden biri oluverdim birden bire. Aslında otobüs değil balkabağıydı o. Kolum kanadım kırıldı.
Arkadaki kızın telefon görüşmesini dinlemek benim suçum değil haliyle. Bişey dinlemek zorunda hisseder hâle gelmişim nolmuş yani?
Çelik’e selam söyle demedim ama. Kız bugün iş görüşmesi yapmış, pazartesi başlıyormuş, 1.750'de anlaşmışlar, hayırlı olsun da demedim. Belki de demeliydim, ne de olsa dinleyici olarak katıldım programa.
Kız pek kikirdekti, bence otobüste bu kadar gülünmezdi. Annen öğretmedi mi sana cicim, biraz sessiz kikirde, de demedim, terslenme korkularım var.
İyi bi sohbetti. Ben eve yaklaşana kadar sürdü. Bu da kızın suçu, ben ister miydim her kelimesinin aklımda kalmasını? Neyse ki bitti, Çelik’i gözlerinden öptük rahat ettik. Derken Müge’yi aramasın mı? Bence aramasındı. E yeterdi yani. Ama aradı. Aa Müge ağlıyordu. Kız napacaktı şimdi? Çok yardımsever, çok arkadaş canlısıydı arkamdaki ses. Hemen Müge’nin yanına gitmek istedi, onu evine çağırdı ama galiba mümkün değildi. Müge neden ağlıyordu ya? Tüh ben de üzüldüm. Ağlamasındı. Ve en kötüsü benim durağıma gelmiştik. En heyecanlı yerinde kalktım yerimden. Müge’ye bi “hayat kısa kız Müge, ağlama nolcek” bile diyemedim.
Telefonla konuşan bu iyilik meleğine inmeden önce bakmalıydım. Hay bakmaz olaydım. Hayalimdeki kız bu değildi. Daha güzel, daha şirin olmalıydı, o kikirikler bu kızdan çıkmış olmamalıydı.
Ya da ben bu kadar önyargılı, bu kadar basma kalıbımsı olmamalıydım. Ya da radyo spikerlerini ve dj.lerini görmek istemeyişim gibi o kıza dönüp bakmamalıydım, hayalimi bozmamalıydım.

Bu da böyle bir anımdı.

10 yorum:

imspoiled (simarigim) dedi ki...

müziksiz bi hayat düşünemiyorum desem, ve sırf müzik dinleyerek yürümek için iş yerine giderken servisi kullanmıyorum :)
dolmuş muhabbetleri her zaman enterasandır.. ve çokta mecbur kalmadıkça toplu taşım araçları ya da bu gibi ortamlarda görüşmelerimi ya kısa keser ya da hiç açmam telefonu.. zaten mp3 çaların sesindende pek duyduğum söylenemez :)
neyse iyi geceler.. inş. görüşürüz..

Unknown dedi ki...

inanır mısın bugün aynı dramayı ben yaşadım :/ fit oluyorum bu tiplere kardeşim ya birileri bunlara terbiye vermeli bu kadar da arsız edepsiz olunmazki, görgüsüzlükten başka bir şey değil bu. yok insanlar oflayıp pufluyor belli birilerinin rahatsız olduğu ama tık yok hanım efendilerde.. yuh ve de oha ayıptır söylemesi..

bide gözümden kaçmadı sen de pucca-vari konuşup, "huh"layanlardan olmuşsun, Allah mübarek kılsın :)

Pervane dedi ki...

@ imspoiled (simarigim); evvela hoşgeldin :)
artık insanlar dışarda kendilerini soyutlamak istiyor başkalarından sanırım ki herkeste bi kulaklık oluyor. ama lazım işte, yoksa elalemin muhabbetlerini dinle dinle nereye kadar di mi :P :)

@çilekli; ya o da ayrı anlamadığım bi konu işte, biraz olsun çekinme olsa di mi, dünkü kızın alacağı maaşa kadar duydu bütün otobüs o kadar yani!

huhlama ne gı? moda mıymış bilmeden iştirak ettim. modasal akımları hiç sevmem. artı pucca'yı da okumuyorum, burdan söylemek uygun olmycak belki ama açıklama şeysi oldu :))

Mixx dedi ki...

İşte benden biri. Telefonda konuşmasını hiç sevemedim. O yuzdn telefonumu mp3 niyetine kullanıyorum hep:) ve o huh da neydi:D ben bu huh'un fan clubunu kurdum bi forumda senide beklerim:D

Pervane dedi ki...

aynen ben de mp3 niyetine kullanıyorum.
ya ne bu huh olayı ya. ay hiç sevmem böyle herkesin ağzına sakız olmuş şeyleri. sildim hemen. ama herkesin de aklına gelebilir bi ifade bu, niye bi iki kişiye has kılınmış anlamadım.

Adsız dedi ki...

ehihi :D en heyecanlı yerinde klalkmak zorunda kaldım demişsin ya koptum :D:D:D

çilekli dedi ki...

Pervane ne bileyim pucca diyince aklıma huh, beybi vs. kelimeler gelyor :P artı artık ben de okumuyorum 2 yıldır, baya cıvıttı zannımca ::P

Pervane dedi ki...

uçantekme; :D ;)

çilekli; canımcım ben okumuyorum derken eleştiri falan kastetmemiştim, ne evvelini bilirim ne ahirini, haliyle hiçbişeyinden haberim yok.
şimdi belki onu okuyanlar görür incinirler, istemem öyle bişi.
ne takdir ne de tahkir söz konusu.

Zeugma dedi ki...

Ne şahane yazmışsın pervaneciğim..Valla usta köşe yazarlarına taş çıkartmışsın..Bayıldım bu yazıya ben...
Böyle adabı maşeret kurallarına uymayanları boğasım gelir.Nasıl da onlarca insana aldırmadan ''hayvan'' gibi bağırarak konuşurlar otobüs veya minibüslerde(bilerek vurguladım tırnak içindeki kelimeyi) :(
Bir de duraklardaki oturaklara değil de tepesine oturup pis ayaklarını milletin oturacağı yere fütursuzca koyan edepsizlere çıldırırım.İnsanın gözünün içine baka baka devam ederler üstelik..

Sen çok kibar anlatmışsın canım.Tebrikler..
Bana baksana yorum yaparken bile çıldırdım :(((((((
eline sağlık diyorum.
Sevgiler..

Pervane dedi ki...

Canım ya çok teşekkürler :)
Çıldıracak ne çok şey var değil mi?
Gülüp geçmek en iyisi bir yerden sonra, biz sorumlu olduklarımızı (hani şu her gün gözümüzün içine bakanlar)iyi yetiştirelim yeter ki :)
Sevgiler..