3 Nisan 2009 Cuma

gönül çelemeyen

Mime gel mime.
Kalbinizi çalan eylemseller demiş Şeker Portakalı. (Aslında bi sürü mim sunmuş da ben bunu seçtim.)

Şimdi buradan tarifi versem ne işe yarayacaaak vermesem neye? Eh neyse…
Ben bi ara odunluğumdan bahsetmiştim değil mi? Hehe evet :) buradan anlaşılması gereken, benden bir şey çalmak olimpiyat rekoru kırmak gibi bir şey olur.

Erkeklerle görüntüde iyi anlaşsam da içten içe hep burun kıvırırım, kolay beğenmem, çok eleştiririm, duygusal erkekleri hiç sevmem, bol zekâ katsayısı ararım, bir çok mana ihtiva eden cümlelerimin anlaşılmamasına tahammül edemem, abartılı sevgi gösterilerine gelemem, sıkboğaz edilmekten nefret ederim, fazla üstüme düşülmesini istemem, abuk subuk cicili bicili aptal âşık triplerine kusarım falan da filan.
Çok garip huylarım vardır mesela, günlük işlerime dair sorular sorulmasını sevmem, bugün şunu bunu yaptım diye bir şeyler anlatmayı da sevmem (erkekler gibi değil mi). Moralim bozukken teselli edilmeyi sevmem, hele hele mantıklı cümleler kurulup, ‘olaya bi de şurdan bak’ tarzı cümleler beni çileden çıkarır, kendi halime bırakılmam lazım ya da sadece sarılacak birine ihtiyacım olabilir.
Allah beni erkek de yaratabilirmiş ama kısmet böyleymiş. Gerçi bi yerde iyi yönleri de var, erkekler de sıkboğaz edilmek istemiyorlar, benim etmeyeceğim garanti işte ne güzel. Ama aslında saydıklarımın hepsi test aşaması, yıldırma politikası. Yani benim tüm bu çekilmezliklerime rağmen birisi çıkıp da ısrarla yanımda olursa içimden “Bu adam ya geri zekalı ya da ciddi âşık” diye geçirip düşünmeye başlarım.

Bunlar bir yana, yani savunma mekanizmamı bi kenara bırakıp mantıklı bakarsak (yalnız hala mantık diyorum, duygudan eser yok!) beyin temsil sistemi benimkiyle yakın olursa olabilir. Yani görselliği yüksek, fazla duygusallığı olmayıp akıllı hareketler içindeki kişileri severim.

Onu da geçelim, ben çiçeklere, çikolatalara, yok sürprizlere, yok şaşırtıcı hareketlere falan da pek prim vermem. Ama beni iyi tahlil ettiğine dair, hakikaten başkasının kolay göremediği bir şeyi gördüğünü anlarsam da kalkanlarımı indirebilirim. Öf yine mantık yine mantık yani.

Yok yok gönlümü çelmek mümkün görünmüyor. Ancak Allah başıma yıldırım düşürecek ki, ne şart ne şurt kalır, tüm kusurları tipeksle örterim o zaman. Acayip fedakar, özverili, dengeleyici ve hoşgörülü olma potansiyelim de var. Ama okyanusun derinlerinde.

Bunun dışında normal durumlarda benle başa çıkılmaz, yaklaşmayın yakarım tarzı bir şeyler var içimde ve bunu bi kenara bırakmayı pek düşünmüyorum :)

Şimdi bu laflarımın bana yutturulması söz konusu da olabilir, o da muhtemel, onu da düşündüm yani. E sonra da dedim kendime, 'zararı yok, bu lafları yutmak olsa olsa iyi bir şey olur' :)

Aaa bi de mimi paslama işi var değil mi? Ya hiç sevmiyorum bu kısmı. Aslında bu mimin üzerinde biraz oynayıp Çilekli Süt'e ve Yesari'ye yollamak istiyorum. Değiştirmezsem çatlarım :) Şöyle olsun; Nasıl bir eş olurdun? Her açıdan, hem duygusal, hem ev işleri, hem akrabalar falan filan...

15 yorum:

...RiGoR MoRtiS... dedi ki...

karşına öyle biri çıkıcak ki köpekler gibi aşık olucaksın sonra bu dedklerin burnundan gelicek sanki:D

Yaşamkafe dedi ki...

Kendine güvenen bir yapıya sahipsin Pervane,gurur duyabilirsin...

Kişiliğin oturmuş...Tebrik ederim.

Benden söylemesi :Erkeklerin büyük bir kısmı,kendine özgüveni olan bayanlardan korkarlar..:))

Pervane dedi ki...

rigor; hehe ben de bi bakıma öyle dedim zaten, eh çok kötü bişey olmaz heralde di mi ;) sonu güzel olsun da, tükürdüğümü yalasam da olur :)

hakan; zaten o yüzden annemlerle yaşıyorum ya hâlâ :D

Kayhanoviç dedi ki...

Karsına halen biri cıkmamıs bıt bt konsuuyorsun. Bunlar işe yaramaz o kişiye. Dizlerinin bağı sökülür inşallah da görürsün:) bedduanın güzel olanı...

Pervane dedi ki...

ehe :) amin :) ama bence çıkanlardan hayır gelmediği, erkek soyundan soğutulduğum için böyle konuşuyorum ;) biraz arabesk mi oldu ne :P

Mixx dedi ki...

aşık olmamışsın çok belli..bak ben sana kendimi örnek olarak sunayım..senin gibiydim bendde ama aşık olunca fooos sönüverdim:)

Yesari dedi ki...

canım sanırım bu mimi yaptım...ve mart ayından itibaren mim olayını kapattım...ikizleri yazdım...bakalım sana uyacak mı:)öptüm tatlım...

bekar-ı müzmine:) dedi ki...

tıpkı ben:P
ama biliyorum ki sanırım birine he diyebilirsem,dediğin gibi daksille örterim heralde örtüşmediğimiz yanlarını...aslında molyer'in buna benzeyen güzel bi sözü vardı ama ezberimde olmayınca yazamayacağım. bi ara bakar yazmaya çalışırım:)

nedir bu ego anlamadım gitti diyeceğim ama derinlemesine analiz yapıncada biliyorumki nasip olan kişi henüz karşıma çıkmadı:)

şirinem dedi ki...

Sabır ve sevgilerin birleştiği Dostlukların daha çok büyüdüğü Belki yorgun belki yoğun Yinede mutlu ve umutlu Güzellikler dolu günler Seninle Olsun

Unknown dedi ki...

Ya bi düşündüm de bende çok atıp tutardım aşık olmadan önce :D Ama sen ciddi ciddi mantık abidesisin bende yine az buçuk ordan burdan bi duygusal abidik gubidiklikler var.

Mantık insanı mimin alınmıştır, ilk boşluk anında yazılacaktır.

UÇURTMA;) dedi ki...

pervanem; bir gün karşına, kalbini çalan bir adam çıkarsa ona ödül vermek isterim, helal olsun...
Zoru başardı:)
inşallah harika bir insan çıkar karşına.

Pervane dedi ki...

@mixx; pek de lazım olmadı aşk meşk ama dediğin gibi olursam haber vercem sana :))

@müzmine bekar; kimsin ya çıkaramadım, benim bütün tanıdık akranlarım evlenip bi tek ben kaldığım için olsa gerek :))) etrafımda pek bekar yok, sen kimlerdensin? :D

@şirinem, teşekkür ederim, bilmukabele..

@çilekli; teşekkürler aldığın için :)
mantık abideliğini bakalım nereye kadar taşıyacağım. ama hakkaten sevmiyorum kendimi duygusalken ya :( :)

@uçurtma; ona ödül verecekler sıraya girdi zaten, dört göz bekliyor tüm sülale :))
amin ne diyim :))

müzmin bekar:) dedi ki...

bende seni tanımıyorum sadece blogunu takip ediyorum...etrafından değilim yani rahat olabilirsin ;)

Pervane dedi ki...

he tamam müzmin, kimlik tesbiti ok :)
genelde arkadaşlar yazdığında bu çeşit isimler kullanıyorlar da ondan dedim, hem de şaşırmıştım ama tezim yine çürümedi kahretmesin. bekar kalmadı etrafımda anacım.
ah nolurdu tanıdık çıkaydın :))

müzmine:) dedi ki...

çok istiyorsan tanışabiliriz canım:P no problem.sen bekar ben bekar iyi anlaşırız...damdan düşenin halini damdan düşen anlar nede olsa:D